Kuorittu Hampunsiemen 250g
Kuorittu Hampunsiemen 250g

Kuorittu Hampunsiemen 250g

7,00 €
sis. 14 % ALV
Hempfood kuoritut hampunsiemenet on ravintorikasta lähiruokaa Hirvikorven tilalta Huittisista.

Hempfood kuoritut hampunsiemenet tulevat Hirvikorven tilalta Huittisista. Näillä miedon pähkinäiseltä maistuvilla siemenillä on helppo rikastuttaa päivittäistä ruokavaliota. Niitä voi ripotella vaikkapa puuroon, mysliin, salaatin joukkoon tai napostella ihan vain sellaisenaan. Ne sopivat hyvin myös leivontaan esimerkiksi sämpylätaikinaan tai siemennäkkäriin. Hampunsiementen proteiini on hyvin laadukasta ja ihmiskeholle ihanteellista. Niiden ravintoarvo on todella kattava, ja lisäksi ne ovat erinomainen kuidun lähde.

Yli kolmannes hampunsiemenestä on öljyä. Se on ravitsemuksellisesti hyvin arvokasta. Hamppuöljyn rasvahappokoostumus onkin monipuolisin kaikista käytetyimmistä kasviöljyistä. Hampunsiemenessä on täsmälleen oikeassa suhteessa kaikki ihmiselle välttämättömät rasvahapot. Suurin osa sen rasvahapoista on ihmiselle välttämättömiä omega 3 ja omega 6 -rasvahappoja. Niiden lisäksi siemenet sisältävät mm. öljyhappoa ja stearidolihappoa. Hampunsiementen omega 6 on GLA:ta eli gammalinoleenihappoa, jota ihmisen on vaikea saada mistään muusta ravinnosta. Monityydyttämättömiä rasvahappoja hampunsiemenöljyssä on yli 80 %.

Käyttö: Jo yhdestä annoksesta, ruokalusikallisesta (30g), saat kokonaan päivän omega 3-rasvahappojen tarpeesi. Voit käyttää kuorittua hampunsiementä lähes missä vain, mm. leivonnassa, ruuanlaitossa, välipalojen joukossa tai salaatissa.


Ravintosisältö/100 g:
Energia 2341 kJ / 568 kcal
Rasvaa 49 g
josta tyydyttyneitä rasvahappoja 5 g
Hiilihydraatit 15 g
josta sokereita 2 g
Kuidut 8 g
Proteiini 25 g
Suola 2,5 g

Arvosana