Ekokampaamo -palvelut

Kampaamopalveluja luontoa kunnioittaen

Ekokampaamopalvelut on oiva vaihtoehto silloin, kun halutaan säästää luontoa, vähentää omaa kemikaalikuormaa tai jos on herkistynyt synteettisille aineille. Ekokampaamopalveluista suosituinta on kasvivärjäys, joka on 100% luonnollinen tapa värjätä hiuksia, ilman voimakkaita synteettisiä kemikaaleja. Kasvivärjäyksen lisäksi ekokampaamopalveluihin kuuluu hiushoidot, kuten savi-, merilevä- ja yrttihoito, intialainen päänhieronta, ekologinen savisoodavaalennus sekä rentouttava energialeikkaus.

Kasvivärjäys

Kasviväreillä voidaan värjätä hiuksia täysin luonnollisesti ja ekologisesti. Inspirossa käytettävät kasvivärit ovat 100% kasviperäisiä. Kasvivärien pysyvyys on parhaimmillaan kestovärien luokkaa, mutta koska ne värjäävät hiusta hyvin luonnollisesti ja pehmeästi, tyvikasvu ei tule esiin yhtä voimakkaasti kuin synteettisissä värjäyksissä. Näin ollen värjäysvälin pystyy  useimmiten pitämään pidempänä kasviväreillä värjätessä.

Kasvivärit sopivat kaikille hiuslaaduille, myös synteettisesti värjätyille ja harmaille hiuksille. Kasvivärit värjäävät hiusta hoitaen, sillä väri kiinnittyy hiusten pintakerrokseen, eikä siksi vaurioita hiuksia. Värjäyksissä yleisimmin käytettäviä kasveja ovat mm. henna, indigo, cassia, amla, hibiskus, kamomilla, kurkuma ja punajuuri.

Väriskaalaa kasviväreistä löytyy mustanruskeasta pehmeisiin ruskeisiin ja hehkuvan punaisista kauniin kuparin sävyihin. Myös vaaleita hiuksia voidaan sävyttää kullanvaaleista viileämpiin sävyihin. Kasviväreillä ei voi kuitenkaan vaalentaa hiusta, eikä indigopohjaisilla väreillä värjättyä hiusta pysty juurikaan vaalentamaan.

Kasviväri vaatii lämpöä ja kosteutta tarttuakseen hiukseen, joten vaikutusajalla kasviväri vaikuttaa lämpimän pipon tai turbaanin alla. Yleisimmin värin annetaan vaikuttaa kampaamossa 45-60 min. Värin lopputulokseen vaikuttaa mm. hiusten oma väri, aiemmat käsittelyt, värjäyksen vaikutusaika, värjäyksessä käytetty lämpötila ja ihon ph-taso. Värjäyksen jälkeen kasviväri jatkaa vielä kehittymistään n. 48h. Tänä aikana ei suositella pesemään hiuksia, eikä saunomaan, jotta väri saa tekeytyä rauhassa. 

Tekstin lähde: Ekopharma Helsinki sekä Miraz Organic.

Varaa aika kasviväriin

Savivaalennus

Savivaalennus on ekologinen ja hellävarainen vaalennus, jonka toiminta perustuu saven, ruokasoodan ja vetyperoksidi  yhteisvaikutukseen. Vetyperoksidin vuoksi se ei ole täysin luonnollinen, mutta se on ekologinen, koska vaalennusprosessi ei kuormita luontoa. Prosessin aikana vetyperoksidi hajoaa vedeksi ja hapeksi. 

Savivaalennuksesta käytetään myös nimitystä savikirkastus, koska sen vaalennusteho on mieto. Yhdellä vaalennuskerralla sillä voidaan vaalentaa hiusta 1-3 astetta. Lopputuloksena saadaan kauniin pehmeitä vaalennuksia, beigen ja kullan sävyissä, jopa hyvin puhtaan vaaleaa riippuen lähtötilanteesta. 

Tekstin lähde: Ekopharma Helsinki

Varaa aika savivaalennukseen

Ekologiset hiushoidot

Hoitokäsittelyt aloitetaan hiusten pesulla, jonka jälkeen hiuksiin levitetään joko rentouttavan lämmin merilevä, saviseos tai yrttihauduke. Asiakkaalle sopivin hoito valitaan asiakkaan hiusten ja hiuspohjan tarpeen mukaan. 

Hiukset kiedotaan turbaanin sisään ja hoidon annetaan vaikuttaa n. 20 min.. Vaikutusajalla tarjoillaan kupillinen hyvää kahvia tai teetä. Inspirossa hoitoihin kuuluu lopuksi myös rentouttava 10 minuutin päänhieronta pesupaikalla.

MERILEVÄ

Karrageeni- eli merilevähoito syväpuhdistaa hiuksia tehokkaasti epäpuhtauksista, joita niihin kertyy mm. ilmasta, vedestä ja muotoilutuotteista. Merilevä myös kosteuttaa ja ravitsee hiuksia, sillä se  sisältää runsain määrin hiusten kasvulle ja hyvinvoinnille tärkeitä mineraaleja ja kivennäisaineita.

Merilevähoito sopii kaikille hiuslaaduille, mutta erityisesti luonnonkiharille ja hauraille hiuksille tai hiuksille, joihin kertyy helposti raskasmetalleja, kuten klooria, rautaa tai kuparia. Hoidon jälkeen hiukset ovat ihanan pehmeät, taipuisat ja upean kiiltävät. Merilevä myös kirkastaa hiusten väriä antaen värille aivan uuden hehkun.

YRTIT

Hiusyrteillä on monia positiivisia vaikutuksia hiuksille ja hiuspohjalle. Ravintorikkaat ja runsaasti antioksidantteja sisältävät yrtit tasapainottavat hiuspohjan ongelmia ja tervehdyttävät hiusten kuntoa. Niillä voidaan myös vaikuttaa hiusten väriin joko syventävästi tai kirkastavasti. 

Inspirossa käytettävät yrtit ovat pääosin Ekopharman kotimaisia hiusyrttejä, joihin kuuluu mm. kamomilla, koivu, nokkonen, punajuuri, rosmariini, peltokorte ja mustikka. Mustikka toimii vaaleissa hiuksissa myös sävytteenä tuomaan hiuksiin viileän vaaleita sävyjä.

Tekstin lähde: Ekopharma Helsinki

Varaa aika hiushoitoon

Energialeikkaus

Energialeikkaus on rentouttava hiustenleikkauskokonaisuus, jossa hiukset leikataan erityisen tarkalla tekniikalla. Ennen leikkausta tehdään intialainen päänhieronta rentouttavan musiikin soidessa ja valaistus himmennettynä. Päähieronta stimuloi pintaverenkiertoa ja poistaa stressiä. Hieronnan jälkeen hiukset pestään ja aloitetaan leikkaus.

Energialeikkaukseen on hyvä varata aikaa noin pari tuntia. Intialaisen päähieronnan kesto on n.30 min. ja pesu+leikkaus 1-1,5h. Hieronnan ja leikkauksen aikana ei juurikaan puhuta, vaan tarkoituksena on nauttia hiljaisuudesta, kiireettömyydestä ja tunnelmasta, mutta toki voidaan myös jutella, jos asiakas niin haluaa.

Energialeikkaustekniikassa hiusta ei ohenneta eikä rikota, jolloin hiukset pysyvät hyväkuntoisina ja kauniina erityisen pitkään. Vaikka hiukset leikataan täysin tylpästi, niistä tulee kauniisti laskeutuvat ja helppohoitoiset huolellisen leikkauksen ansiosta. Leikkauksen aikana hiuksia kammataan normaalia enemmän, joka myös parantaa verenkiertoa ja tekee hiuksista ilmavat.

Energialeikkaus sopii kaikenlaisille hiuksille, mutta etenkin kiharille ja taipuisille hiuksille, sekä pitkien hiusten kasvatusprojektiin.

Varaa aika energialeikkaukseen